'Geen overlap'

UNITI expo kijkt vooruit naar beurs in 2026

Veel aandacht voor carwash op de UNITI expo 2024 Foto: ProMedia

UNITI expo was nog maar drie maanden geleden en de voorbereidingen voor de volgende editie van de vakbeurs zijn al begonnen. De beurs keert in 2026 terug naar Stuttgart, van 19 tot en met 21 mei. Door deze datum tijdig te communiceren, hoopt de organisatie een overlap met andere vakbeurzen te voorkomen, zoals dat eerder dit jaar met de Car Wash Show in Nashville is gebeurd. 

“Wat wij in principe doen is de datum tijdig communiceren”, zegt Ben Boroewitsch, directeur van het bureau com-a-tec, dat de beurs organiseert. “We hebben de datum voor UNITI expo 2026 dus al vóór UNITI expo 2024 gecommuniceerd, namelijk 19 tot en met 21 mei 2026. We zijn optimistisch dat we met deze vroege communicatie andere branche-relevante beurzen kunnen plannen. Dit jaar was er, ondanks onze vroege communicatie tijdens de show van 2022, helaas een overlap met de Car Wash Show in Nashville. Wij hopen dat dit in 2026 niet meer zal gebeuren. We weten dat sommige Europese carwash-experts graag naar de VS hadden willen vliegen, maar daar niet de gelegenheid voor hebben gevonden, aangezien UNITI expo een evenement is geworden dat je in Europa moet bijwonen. Dat is jammer, want we zijn allemaal geïnteresseerd in de best mogelijke uitwisseling in de sector en daarom moeten dergelijke overlappingen worden vermeden.”

De Duitse vakbeurs voor de tankstation- en autowasindustrie trok dit jaar 18.000 bezoekers. Een recordaantal voor UNITI. “Dit jaar is opnieuw gebleken dat de belangstelling vanuit de mobiliteitsbranche zeer groot is. Vooral op het gebied van de carwash hebben we veel nieuwe bezoekers uit Zuid- en Oost-Europa kunnen registreren die voor de UNITI expo naar Stuttgart kwamen. Ook de diversiteit aan exposanten werd dit jaar weer vergroot”, aldus Boroewitsch.

‘Goede publieksmix’

De UNITI expo 2024 was volgens Boroewitsch internationaler dan voorgaande jaren. “De juiste mix van nationale en internationale bezoekers en exposanten maakt UNITI expo zo interessant voor de branche.” De verdere ontwikkeling van het beursconcept met meer focus op specialistische presentaties en aanvullende vakgebieden zoals de Future Mobility Lounge werd volgens hem goed ontvangen door de branche. En zal voor 2026 ook worden voortgezet. Evenals het hallenconcept, waarbij de afzonderlijke themawerelden verder worden vergroot.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

UNITI expo kijkt vooruit naar beurs in 2026 | CarwashPro