Tunnel of terror

Griezelen in de wasstraat: carwashes maken zich op voor Halloween

Illustratie: Shutterstock

Met Halloween voor de deur bereiden verschillende carwashes zich voor op een angstaanjagend spektakel. Van horrorfiguren die ronddwalen in de wasstraat tot kindvriendelijke spookervaringen: carwashes door heel Nederland zetten hun creativiteit in om klanten een spannende ervaring te bieden. In dit artikel lichten we een aantal opvallende Halloween-activiteiten uit, van de Scarwash in Nijmegen tot een griezelcircus in Harderwijk.

ANAC Scarwash is op 30 en 31 oktober niet voor bangeriken. Op deze dagen beleven klanten een huiveringwekkende Halloween-ervaring in de wasstraat van ANAC Carwash Nijmegen. Horrorpersonage Scar belooft een rit door de wasstraat ‘waar de borstels zijn vervangen door messen en het sop druipt van het bloed’. Bezoekers kunnen tijdens hun wasbeurt afstemmen op ScarRadio via 99.9 FM, om volledig op te gaan in de beleving. Voor wie het iets minder griezelig mag zijn, is er op 31 oktober een speciale Halloween Kidsproof Experience. De Scarwash is dan van 10.00 tot 18.00 uur omgetoverd tot een kindvriendelijke spookbeleving, en tijdens deze uren kan er gratis worden gestofzuigd bij de wasboxen.

Wanneer de zon ondergaat, neemt de duisternis de overhand bij Bubbles Carwash in Nederweert. Op 25 oktober wordt de wasstraat tijdens hun Scary Night volledig op zijn kop gezet, met angstaanjagende griezels en spannende figuren die overal opduiken. Vanwege het beperkte aantal beschikbare tickets, wordt aangeraden deze tijdig via de website te bestellen.

Nog een stap verder

In de 50 meter lange wasstraat van SchippersStop in Veldhoven spreken de beelden voor zich. ‘Vorig jaar joegen we iedereen de stuipen op het lijf met onze Halloween Carwash,’ meldt de carwash trots op sociale media. ‘Dit jaar gaan we nog een stap verder en tillen we de horror naar een geheel nieuw niveau met Het Gekkenhuis van Glans. Bereid je voor op nog meer schrikmomenten, spanning en verrassingen.” Het Gekkenhuis van Glans vindt plaats op 31 oktober.

Mega Carwash Emmeloord brengt op 25 oktober Halloween opnieuw tot leven in de wasstraat. “Durf jij je auto te wassen?”, is de uitdagende vraag die de carwash aan zijn klanten stelt. Net als vorig jaar kunnen bezoekers door de angstaanjagende ‘Tunnel of Terror’ rijden, waarbij Mega Carwash een speciaal Halloween-wasprogramma aanbiedt: de meest uitgebreide wasbeurt voor 12 euro in plaats van 19,50 euro, inclusief een goodiebag. “We pakken groots uit, dus hopelijk kom je een kijkje nemen. Of durf je niet?”, aldus Mega Carwash.

Niels Autowas organiseert zijn griezelfeest normaal gesproken in Assen, maar dit jaar verhuist het horrorcircus naar de wasstraat in Harderwijk. Op 25 en 26 oktober wordt deze locatie omgetoverd tot een Halloween-experience, waarbij het beste wasprogramma tegen een speciaal tarief van 16 euro wordt aangeboden.

Geen Halloween bij ‘t Vosje

Carwash ’t Vosje heeft aangekondigd dat er dit jaar geen Halloween-evenement zal plaatsvinden. “Vanwege het incident met onze collega afgelopen maand, vinden we het momenteel niet gepast”, aldus hun bericht op sociale media. Vorige maand raakte een medewerker van ’t Vosje ernstig gewond bij een ongeluk in de wasstraat. Op Facebook wordt het besluit met begrip ontvangen. “We weten dat velen van jullie uitkijken naar dit jaarlijkse, spannende uitje, maar dit jaar is het helaas niet mogelijk om deze traditie voort te zetten. We hopen op jullie begrip en kijken ernaar uit om in de toekomst weer een spectaculaire Halloween te organiseren”, laat de carwash weten.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.